Prehranska dopolnila, Zdravo življenje

Utrujeni? Poskrbite za vnos vitamina B12!

Blog kotiček - zanimive novice in novosti iz sveta zdravja, zdrave prehrane in dobrega počutja.

Poskrbite za vnos vitamina B12, saj ta prispeva k sproščanju energije pri presnovi, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju. Pomembno vlogo ima pri delitvi celic, nastajanju rdečih krvničk, delovanjuimunskega sistema.

Vam primankuje energije?

Posebnost vitamina B12 je, da ga ne sintetizirajo ne živali ne rastline, to lahko naredijo le nekatere bakterije. Dejstvo je, da bakterije v človeku proizvajajo vitamin B12, težava je, da ga največ proizvedejo bakterije v debelem črevesju, telo pa ga vsrkava iz tankega črevesja, ki je pred debelim, zato od tega nimamo veliko koristi. Uživanje pakirane ali predpakirane (mrtve) hrane, obsedenost s higieno in nenaravno sterilizirano okolje so pomembni vzroki, da sodobni človek ne more zadovoljiti svojih potreb po vitaminu B12. Zaradi takšne hrane in življenjskega sloga je absorpcija vitamina B12 bistveno slabša, kar pomeni, da so potrebe po dnevnem vnosu vitamina B12 čedalje višje.

Pomanjkanje običajno ni vidno takoj, pa tudi če nastopi pomanjkanje in kakšne težave, zdravniki redko pomislijo na to.

Boost B12, prehransko dopolnilo v spreju. Vitamin B. Sitis, BetterYou.

Tveganja zaradi njegovega pomanjkanja so resna in pričakovane koristi od dobre preskrbljenosti z njim  velike. Dobra novica je, da je vitamin B12 topen v vodi, kar pomeni, da se ne kopiči v telesu, zato ne obstaja nevarnost predoziranja. Poleg tega so dandanes na razpolago odlični izdelki, s katerimi si lahko pomagamo. Vitamin B12

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.