SITIS PREHRANSKA DOPOLNILA

Naši odgovori na vaša pogosta vprašanja …

Zelo hvaležni vam bomo, če nam boste sporočali svoja vprašanja in pripombe, saj na ta način lahko izboljšamo ponudbo in storitve.

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Kaj je RDA?

Priporočen dnevni odmerek (an. RDA – Recommended Dietary Allowance) je povprečna količina posameznega življenjsko pomembnega hranila, ki bi naj zadoščala potrebam povprečnih zdravih oseb ob predpostavki, da je vnos vseh drugih hranil zadovoljiv. Preveri priporočene dnevne odmerke vitaminov in mineralov.

Ali je možno vitaminske preparate dobiti na recept?

Ne, dodatkov k prehrani ni možno dobiti na recept, tudi v ordinacijah ne.

Ali so res potrebe po vitaminih pri kadilcih večje?

Da. Predvsem po vitaminu C, saj vsaka pokajena cigareta uniči od 25 do 50 mg tega vitamina.

BETTERYOU VITAMIN K2

Ali je BetterYou Vitamin K2 ustno pršilo primerno za tiste s posebnimi prehranskimi potrebami in željami?

Pršilo je primerno za diabetike in bolnike s celiakijo, za vse, ki težko požirajo, kakor tudi za vegetarijance in vegane.

Kaj je vir vitamina K2 v izdelku BetterYou Vitamin K2?

Vir vitamina K2 je MK-7, dobljen iz cvetov in zagotavlja 99 % čistost biološko aktivne oblike.

Ali naj vzamem vse 3 razprške skupaj ali jih razporedim skozi dan?
Odvisno od osebne izbire, katero koli možnost izberete, to ne bo vplivalo na učinkovitost izdelka. Če vas skrbi, da boste pozabili vzeti odmerek, predlagamo, da vse tri razprške vzamete naenkrat. Oralnih razpršil ni treba jemati s hrano ali pijačo. Nanesite na notranjo stran ličnic ali pod jezik.
V katerem delu dneva naj uporabljam pršilo?

Kadarkoli. Pomembno je, da postane del vaših dnevnih navad. Mnogi menijo, da je najlažje jemati takoj zjutraj, kot del jutranje rutine, ker pa so razpršila priročna, prenosljiva in enostavna za uporabo in jih ni treba jemati s hrano ali pijačo, jih je mogoče uporabiti v katerem koli času.

Koliko razprškov je v oralnem pršilu Vitamin K2?

BetterYou Vitamin K2 sprej je izjemno bogat vir vitamina K2, saj vsebuje 180 sprejev (32.400 μg) vitamina K2. Pri priporočenem dnevnem odmerku treh razprškov (180 μg ) vsebina zadošča za 60 dni. Pri primerjavi z drugimi izdelki upoštevajte količino vitamina K2 v dnevnem odmerku.

Ali obstajajo kakršne koli kontraindikacije z jemanjem vitamina K2?

Če jemljete antikoagulante (zdravila za redčenje krvi), se pred pričetkom jemanja posvetujte z zdravnikom, ki vam bo morda svetoval manjše odmerke ali v celoti odsvetoval uživanje dodatkov z vitaminom K.

KORALNI KALCIJ

Zakaj Koralni kalcij VIVAN ni v kapsulah?

V vsaki kapsuli je veliko tehnoloških snovi, ki so potrebne za aktivno substanco spravijo v kapsulo. V primeru kalcija je to posebej težavno, saj bi bilo potrebno dodati skoraj polovico teh pomožnih snovi. Pomeni, da je v 500 kg kapsuli je največ 300 mg kalcija, drugo je tehnološki balast, vključno z ovojnino. Tega vsekakor naše telo ne potrebuje. Če upoštevamo količino aktivne snovi so kapsule dražje.

BETTERYOU MULTIVIT

Ali lahko jemljem več vitaminskih preparatov hkrati?

Jemanje večjega števila vitaminov in mineralov hkrati je popolnoma varno, če upoštevamo navodila. Določena previdnost je potrebna pri hkratnem jemanju preparatov, ki vsebujejo vitamina A in E v večjih odmerkih. Več informacij o tem lahko pridobite pri ogledu vitaminske preglednice. V primeru, da z jemanjem različnih dodatkov presegate dnevno priporočljive količine se o tem posvetujte z zdravnikom. Lahko se zgodi, da bo potrebno prilagoditi odmerek vašim specifičnim potrebam, morda celo pride do zmanjšanja dnevnega odmerka zdravil.

MAGNEZIJ

Ob stiku magnezija s kožo me koža prične srbeti. Ali je to razlog za skrb?

Nizke ravni magnezija v telesu se lahko ob začetku uporabe Izvirnega Magnezijevega olja izrazijo v obliki srbeče kože. V kolikor se pojavi, pa srbečica praviloma ob redni uporabi olja pojenja, ko se raven magnezija v telesu ustrezno uravna. V kolikor bi pričeli čutiti bolečine ob stiku telesa z Izvirnim Magnezijevim oljem, izpostavljeni predel telesa, ki je prišel v stik z oljem, nemudoma sperite z večjo količino vode. Koncentracijo magnezija je mogoče razredčiti z mineralno vodo.

NAKUP V SPLETNI TRGOVINI

Trdite, da naročniki plačamo le delne stroške pošiljanja. Koliko znašajo dejanski stroški pošiljanja?

Po ceniku Pošte Slovenije pošiljanje našega paketa stane 3,71 evrov + 1 euro za pazljivejše ravnanje in 1 evro za pošiljanje z odkupnino, torej skupaj 5,71 evrov. V primeru, da je vrednost naročila višja od 30 evrov vse stroške pošiljanja plača SITIS, če pa je vrednost naročila nižja od 30 evrov, pa naročnik plača le delne stroške pošiljanja 3 evra.

Artboard 8

Že 22 let predani skrbi
za vaše zdravje.

Artboard 12

Nad 30 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

Artboard 11

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.

Artboard 13

Hitra dostava.
Vsi načini plačila.

E-NOVIČKE

Aktualno in zanimivo
iz sveta zdravja

Naročite se na brezplačne nasvete in aktualne akcije, ki smo jih pripravili za vas!
Naredite nekaj dobrega zase, ter posledično za svoje zdravje!

HIPOKRAT
JE BIL KUHAR

Knjiga, ki pokaže poti iz medicinskih
in prehranskih zablod, IVAN SOČE


PREBERI VEČ

BLOG PRISPEVKI,
IVAN SOČE

Prispevki, ki vas bodo učili poskrbeti
za svoje ZDRAVJE & POČUTJE!


PREBERI VEČ