Prehranska dopolnila za otroke

Dobro zdravje gradimo desetletja, prehrana v najzgodnejšem obdobju odločilno vpliva, da otrok zgradi dober imunski sistem in se razvije v zdravo in močno osebo.
Praviloma velja, da dojenček prek materinega mleka zaužije vsa potrebna hranila, a vendar pod pogojem, da je zdrava mama pred porodom in v času dojenja dovolj skrbela za zdravo prehrano. Ko otrok začne uživati trdo hrano, je pogosto zelo izbirčen, nekatera hranila odklanja, nekatera zaužije premalo ali preveč. Zato je treba veliko vedeti o kombiniranju različnih hranil, da se bo otrok razvil v močno in zdravo osebo. Pomanjkanje znanja ali skrbi staršev otroci plačujejo s svojim zdravjem.

PREHRANSKA DOPOLNILA, ZA VAŠE ZDRAVJE
OTROCI
  • OTROCI

Vitamin D ali »sončni vitamin« in otroci

Veliko mamic se zaveda, da je njihovo mleko zadosten vir vseh hranil za dojenčka razen enega, ki je izjemno pomemben – vitamina D. Materino mleko skoraj ne vsebuje tega vitamina, razen v primeru, ko se mamice dovolj in pravilno sončijo ali zaužijejo zadostne količine vitamina D. 
Dojenčkov nikoli ne sončimo, saj je njihova koža prenežna in brez podkožnega holesterola, da bi sami lahko tvorili vitamin D.

Vitamin A in otroci

Vitamin A je pomemben za normalno rast, za delovanje imunskega sistema, delovanje vida, presnovo železa in izgradnjo ter delovanje kože in sluznic. Tveganju za pomanjkanje vitamina A so najbolj podvrženi novorojenčki, otroci s pogostimi okužbami ter oboleli za ošpicami in starejši odrasli.
Vitamin A (retinol iz hrane živalskega izvora) in provitamin vitamina A (beta-karoten iz hrane rastlinskega izvora) se nahajata v številnih živilih, zato se ga z običajno pestro in uravnoteženo prehrano zaužijemo dovolj.

Vitamin B in otroci

Skupina vitaminov B (tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantotenska kislina (B5), folat (B6), biotin (B7), kobalamin (B12) imajo izjemno pomembno vlogo pri razvoju otroka. Preprosto je nemogoče biti zdrav brez vitaminov iz te skupine. Čeprav je vitaminov iz B skupine v hrani dovolj, je treba upoštevati, da so nekateri otroci pri hrani izbirčni ali so neješči in takrat je smiselno razmisliti o prehranskih dopolnilih.

Preizkusite kakovostno prehransko dopolnilo BetterYou Multivitamin Kids, ki je posebej prilagojeno otrokom.

Vitamin C in otroci

Vitamin C ima zelo pomembno vlogo v številnih bioloških procesih, od tvorjenja kolagena, antioksidativnega učinka do učinkovitega delovanja imunskega sistema. Najbogatejši vir vitamina C so živila rastlinskega izvora, npr. paprika, jagodičevje, citrusi, krompir…

Z raznovrstno prehrano, ki vsebuje veliko zelenjave in sadja običajno zaužijemo dovolj vitamina C, tako da dodajanje s prehranskimi dopolnili večinoma ni potrebno. To seveda ne velja za otroke, ki sadja in zelenjave zaužijejo premalo ali pa imajo druge razloge za dodajanje s prehranskimi dopolnili..

Železo in otroci

Železo je zelo pomembno za nastanek rdečih krvnih celic oz. hemoglobina v krvi. Le-ta prenaša kisik iz pljuč v vse dele telesa, je pa tudi kofaktor pri metabolizmu nekaterih hranil. V živilih ga najdemo v dveh oblikah – v t.i. nehemski obliki (v živilih živalskega in rastlinskega izvora), in kot hemsko obliki (izključno v živilih živalskega izvora), kjer je železo vezano v mioglobinu in hemoglobinu.

Brez železa torej otrok ne more ustvariti dovolj hemoglobina. 

BetterYou Železo ima odlično absorpcijo in ne povzroča neugodja v želodcu oz. črevesju. Edinstvena kombinacija dveh oblik železa v našem pršilu.

Artboard 8

Že 25 let predani skrbi za vaše zdravje.

Izdelek Sitis brezplačna poštnina ob nakupu nad 20.00 €. Prehranska dopolnila BetterYou.

Nad 30 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

Artboard 11

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.

Artboard 13

Hitra dostava.
Vsi načini plačila.

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA OTROKE

Kdaj poseči po prehranskih dopolnilih za otroke?

Predvsem se prehranska dopolnila svetujejo za otroke, ki pojedo bolj malo ali nimajo rednih in uravnoteženih obrokov. Tudi tistim, ki uživajo predvsem predelano in hitro hrano, ali se spopadajo z zdravstvenim težavam, svetujemo uporabo vitaminskih ali mineralnih dopolnil. V vsakem primeru se pred uporabo posvetujete s pediatrom. Da pa bo izbira lažja, smo pripravili pripravili izbor kakovostnih prehranskih dopolnil za otroke in dojenčke.