PREHRANSKA DOPOLNILA BETTER YOU

Nutrition Journal

Naključna (randomizirana) dvosmerna navzkrižna študija za primerjavo absorpcije vitamina D3 pri ustnem pršilu in mehkih želatinastih kapsulah pri zdravih osebah in bolnikih s črevesno malabsorpcijo.*

*Malabsorpcija je motnja prehajanja sestavin hrane skozi črevesno steno in je posledica nezadostne razgradnje živil med prebavo zaradi pomanjkanja nekaterih prebavnih encimov (npr. bolezni trebušne slinavke, laktozna intoleranca…) ali poškodovane sluznice tankega črevesa, zaradi česar prehajanje sestavin hrane skoznjo ni mogoče (celiakija, Crohnova bolezen…).

Ključna ugotovitev: Absorpcija vitamina D3 s sprejem je do 2,6-krat večja kot pri mehkih želatinastih kapsulah.

Ugotavljamo, da je ustni sprej povečal povprečno koncentracijo vitamina D3 v serumu precej bolj kot mehke želatinaste kapsule. Pri zdravih osebah za 1,9-krat in pri bolnikih s sindromom črevesne malabsorpcije celo za 2,6-krat.

Izdelek Sitis prispeva k normalni presnovi energije. Prehranska dopolnila BetterYou.
Zmanjšuje utrujenost in izčrpanost.
Izdelek Sitis ohranja normalne kognitivne funkcije. Prehranska dopolnila BetterYou.
Prispeva k delovanju živčnega sistema.
Prispeva k presnovi homocisteina.
PREHRANSKA DOPOLNILA BETTER YOU

Ulster University

RAZISKAVA #1:

RCT, ki preučuje učinek dodajanja vitamina D z uporabo BetterYou ustnega spreja.

Ključna ugotovitev: Ustno pršilo z visokim odmerkom vitamina D lahko občutno poveča raven vitamina D in odpravi njegovo pomanjkanje pri zdravih športnikih.

Ta naključna, dvojno slepa raziskava s placebom je preučevala kako ustno pršilo BetterYou DLux3000 zviša raven vitamina D pri vrhunskih športnikih v primerjavi s placebom. Raziskovalci so poudarili, da so bili vrhunski športniki, ki so sodelovali v raziskavi, prej v pomanjkanju, sprej DLux3000 pa je v 12 tednih zvišal raven vitamina D za 72%.

RAZISKAVA #2:

Vitamin D povezujejo z izboljšano kakovost življenja pri udeležencih s sindromom razdražljivega črevesja.

Ključna ugotovitev: Dodajanje vitamina D z ustnimi pršili BetterYou DLux je znatno izboljšal simptome bolnikov z sindromom razdražljivega črevesja (IBS).

V tej raziskavi so proučevali kako pomanjkanje vitamina D vpliva na sindrom razdražljivega črevesja in ali bo dopolnjevanje vitamina D z ustnim pršilom izboljšalo simptome. To je bilo randomizirano, dvojno slepo preskušanje 51 bolnikov z BetterYou DLux3000 z vitaminom D v primerjavi s placebo ustnim pršilom. Študija je pokazala, da je 82 % bolnikov z IBS primanjkovalo vitamina D, DLux3000 pa je bistveno izboljšali raven vitamina D. Rezultati so tudi pokazali, da se lahko kakovost življenja bolnika z IBS izboljša z višjo serumsko koncentracijo vitamina D.

PREHRANSKA DOPOLNILA BETTER YOU

BetterYou

Pilotna študija BetterYou: Preiskava za dokazovanje učinkovitosti DLux3000 po 10-tedenskem obdobju.

Ključna ugotovitev: Vsem udeležencem se je v 10-tedenskem obdobju v povprečju zvišala raven vitamina D, v povprečju za 4,5-krat.

Pilotna študija se je osredotočila na 25 udeležencev s pomanjkanjem vitamina D (manj kot 50 n/mol) in skušala dokazati stopnjo absorpcije ustnega pršila DLux3000 po 10 tednih. Ugotovitve kažejo, da se je povprečna raven vitamina D znatno povečala z 29,8 n/mol na 136,4 n/mol, kar je znotraj optimalnih ravni za učinkovito imunost. Izkazalo se je, da so DLux spreji z vitaminom D učinkovita metoda za hitro povečanje ravni vitamina D.

PODROBNE RAZISKAVE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ:

NAGRADE BETTER YOU

Večkrat nagrajeni izdelki

Izdelki BetterYou so prejemniki mnogih nagrad. Posamezniki in organizacije izdelke BetterYou prepoznavajo kot inovativno, priročno in predvsem učinkovito pomoč pri skrbi za dobro zdravje.
Tehnologija ustnih pršil za vnos vitaminov, BetterYou, Sitis
Tehnologija ustnih pršil za vnos vitaminov, BetterYou, Sitis
Tehnologija ustnih pršil za vnos vitaminov, BetterYou, Sitis
Tehnologija ustnih pršil za vnos vitaminov, BetterYou, Sitis
Tehnologija ustnih pršil za vnos vitaminov, BetterYou, Sitis
Tehnologija ustnih pršil za vnos vitaminov, BetterYou, Sitis
Artboard 8

Že 20 let predani skrbi
za vaše zdravje.

Artboard 12

Nad 30 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

Artboard 11

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.

Artboard 13

Hitra dostava.
Vsi načini plačila.

E-NOVIČKE

Aktualno & zanimivo
iz sveta zdravja

Naročite se na brezplačne nasvete & aktualne akcije, ki smo jih pripravili za vas!
Naredite nekaj dobrega zase, ter posledično za svoje zdravje!