PREHRANSKA DOPOLNILA ZA ŠPORTNIKE

Prehranska dopolnila in športniki

Večina profesionalnih športnikov/-c in športnih navdušencev posega po prehranskih dopolnilih, saj omogočajo hitrejšo regeneracijo in izboljšajo fizično zmogljivost. Vitamini in minerali pomembno vlogo pri višanju praga vzdržljivosti in pri hitrosti regeneracije po vadbi. Ponudba prehranskih dopolnil je zelo bogata in vemo, da se je težko odločiti. Da vam olajšamo izbiro, smo za vas pripravili nekaj nasvetov in informacij, ki vam bodo pomagale pri odločitvi za najboljše izdelke.

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA VAŠE ZDRAVJE
ŠPORTNIKI
  • ŠPORTNIKI
PREHRANSKA DOPOLNILA ZA ŠPORTNIKE

Kateri vitamini in minerali so nepogrešljivi?

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA ŠPORTNIKE

Vitamin D in športniki

Tudi v športu je vitamin D ključnega pomena, a večini športnikov ga primanjkuje. Pri dvoranskih športih je pomanjkanje prisotno tudi do 94%, najnižji odstotek pomanjkanja je bil 56%. Znanstveniki so bili zelo jasni: redno spremljanje ravni vitamina D in njegovo dodajanje sta bistvenega pomena za zdravje športnikov. Športni dietetiki in zdravniki bi morali uvesti rutinsko kontrolo ravni vitamina D. Oskrba z njim je namreč povezana z zaščitnim učinkom pred poškodbami in krepitvijo telesnih zmogljivosti ter pogoj za vzpostavitev in ohranjanje mišično-skeletnega zdravja.

V študiji iz leta 2015 so ugotovili, da so imeli igralci z vsaj enim zlomom kosti nižje vrednosti vitamina D, enako kot tisti, ki niso trenirali zaradi poškodbe ali slabe igre. Raziskovalci so v zaključku zapisali, da imajo profesionalni nogometaši, ki jim primanjkuje vitamina D, večje tveganje za zlome kosti. Tako so bili potrjeni izsledki prejšnjih študij o pomenu vitamina D za športnike, ki jim pomaga pri doseganju in ohranjanju zdravja kosti in mišic, vzdrževanju učinkovitega imunskega sistema in telesne zmogljivosti.

Vrhunski športniki bi morali stremeti k ustvarjanju naravnih ravni vitamina D, tj. okrog 50 ng/ml in več, kar je po nekaterih ocenah pogoj za doseganje maksimalnih rezultatov.

PREHRANSKA DOPOLNILA ZA ŠPORTNIKE

Železo in športniki

Ob pomanjkanju železa se počutimo utrujeno in pogosto tudi izčrpano. Veliko študij je že dokazalo vpliv železa na telesne sposobnosti. Dejstvo pa je, da je zadostna količina železa pomembna pri ohranjanju zdravega imunskega sistema, sproščanju energije iz celic ter prenosu kisika po krvi in mišicah. Slednje je pri športnikih za ohranjanje športne zmogljivosti še posebno pomembno. Nasvet: Absorpcijo železa v kri lahko povečate s hkratnim uživanjem vitamina C.

Preizkusite kakovostno prehransko dopolnilo BetterYou Iron 10 – železo v spreju.

Magnezijevo olje za mišice, magnezij muscle. Prehranska dopolnila. BetterYou, Sitis.

Magnezij - nepogrešljivi dodatek

Športniki potrebujejo več magnezija, saj ga skozi potenje in gibanje porabijo. Magnezij pomaga preprečiti mišične krče, zato se po treningu priporoča uživanje prehranskih dopolnil z magnezijem ali pa transdermalne  magnezijeve izdelke. Da se prepreči pomanjkanje, morajo športniki zagotoviti ustrezno raven magnezija. Za splošno populacijo velja priporočen dnevni vnos  300 mg in 400 mg dnevnega vnosa magnezija za odrasle, odvisno od njihove starosti in spola. Pri športnikih je dnevna potreba po magneziju lahko tudi od dvakrat do trikrat višja.

V ponudbi imamo kar nekaj kakovostnih magnezijevih sprejev, gelov in losjonov z dodatkom magnezija. Oglejte si celotno ponudbo s klikom na spodnji gumb.

Artboard 8

Že 25 let predani skrbi 
za vaše zdravje.

Izdelek Sitis brezplačna poštnina ob nakupu nad 20.00 €. Prehranska dopolnila BetterYou.

Nad 30 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

Artboard 11

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.

Artboard 13

Hitra dostava.
Vsi načini plačila.