Brezplačna e-knjiga: Vitamin D, zdravilo za covid-19? Ivan Soče. Druga izdaja, dodatek h knjigi: Moč vitamina D.
BREZPLAČNA E-KNJIGA
VITAMIN D3 in covid-19

Hvala za zanimanje!

Brezplačno e-knjigo boste v kratkem prejeli na vpisani e-mail naslov.
  • Lahko pa svoj izvod brezplačne e-knjige prevzamete TUKAJ!

Glede na očitno pandemijsko razsežnost pomanjkanja vitamina D in potrebo po globalni rešitvi tega javnozdravstvenega problema ta knjiga prihaja ob pravem času. Brezplačna e-knjiga je dodatek h knjigi Moč vitamina D.

  • Knjigo Moč vitamina D, lahko kupite TUKAJ!

Vam je naša brezplačane e-knjiga všeč? Delite link na vašem Facebook ali Instagram profilu, da se bodo tudi vaši prijatelji lahko pozabavali z njo!

Artboard 8

Že 20 let predani skrbi
za vaše zdravje.

Artboard 12

Nad 30 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

Artboard 11

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.

Artboard 13

Hitra dostava.
Vsi načini plačila.

VITAMIN D ZA OTROKE IN ODRASLE

Zakaj je VITAMIN D tako pomemben za zdravje?

Vitamin D je postal najslavnejši vitamin na planetu in končno do­biva pravo mesto tudi v uradni medicini. O njegovem izjemnem pomenu se ogromno raziskuje po celem svetu in vedno več raziskav dokazuje kako izredno pomemben je za naše zdravje.

Ena njegovih najpomembnejših funkcij je, da uravnava delovanje imunskega sistema. Vitamin D »spametuje« imunski sistem, da se le-ta začne odzivati le, ko je to potrebno, in na optimalen način. Zato velja trditev, da je vitamin D steber imunskega sistema.

Prispeva tudi k ohranjanju zdravih kosti in zob, k normalni absorpciji kalcija in fosforja, k delovanju mišic ter ima vlogo pri delitvi celic.

 

Kako dobimo vitamin D

Vitamin D je edini vitamin, ki ga ne moremo dobiti dovolj s hrano. Na primer, če bi želeli zaužiti, na primer 2.000 IE vitamina D, bi morali vsak dan pojesti 57 jajc ali več kot 3 kg jeter ali 1,3 kg divjega lososa, ali pa popiti 75 litrov kravjega polnomastnega mleka.

Za njegovo tvorjenje potreben zunanji vpliv (sončni UVB žarki). Vitamin D telo namreč samo tvori, kadar smo z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni neposrednim sončnim žarkom, ko so ti dovolj močni, to je med 10. in 16. uro. V Sloveniji v hladnejši polovici leta sončni žarki niso dovolj močni za tvorbo vitamina D, zato bi ga vsaj takrat morali vnašati v telo s pomočjo prehranskih dopolnil praktično vsi.